tisdag 14 februari 2012

Portvinsupphällare

Nu flyter redigeringen på i en rasande fart. Jag misstänker att långt ifrån allt blir bra, men någonstans måste man börja. Och det är riktigt roligt. Jag designar osannolika klänningar och sätter ihop svider som ingen frisk man skulle bära offentligt. Urkul med andra ord. Här kommer ett exempel:

"Var har du skålen med påskgodis?" frågade Betty.
Dagen till ära hade hon på sig en citrongul linneklänning. Det långa tyget började vid ena axeln, svepte diagonalt ned till motsatta höften och störtade sedan i långa veck ned mot golvet. Kjolen var vid och fick hjälp att hålla formen av en klargul tyllunderkjol som stack fram nere vid fötterna. Midjan markerades av ett brett ljusgrönt sidenband. Samma ljusgröna tyg bildade konstfulla rosetter lite här och där på klänningen. Bettys svarta hår var gömt i en konstnärlig gul och grön turban. Alice tyckte att hon såg ut som en korsning mellan en afrikansk torgmadam och Marie Antoniette. Själv var hon smakfullt klädd i ljusgrå pennkjol och en nyans mörkare sidenblus. När hon svarade Betty var det med en dämpad suck.
"På bordet i hallen, där den alltid står".


Jo så har min man köpt en portvinshållare... (Ja jag lovar att öva mig på att ta bättre bilder)

4 kommentarer:

  1. Underbar beskrivning av klänningen OCH kommentaren från väninnan. Härliga kontraster - men är de verkligen på samma tillställning??/limma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ingen tillställning, det är en diva och en sekreterare en vanlig påskdag...

      Radera
    2. En vanlig påskdag - jojo./limma

      Radera
  2. Tror inte det är fel på bilden - vad i hela friden har han köpt? Ser helt galet ut./Lima

    SvaraRadera