fredag 9 mars 2012

Nu har ni chansen!

Som en del av er redan vet har jag utlyst en designtävling. Skriv ihop en creation till min Betty och vinnaren får med sitt alster i min bok! Kasta er ut i det okända och skicka in ert bidrag. Men jag behöver få det innan den 31:a mars! Nedan hittar ni fler instruktioner och redan inskickade bidrag. Lycka till!


Vill du vara med i min bok? Designa en klänning som ska passa till en 60 årig dam. Bred över höfter och byst. Hon har svart hår och liknar en äldre version av Elisabeth Taylor. Damen har gått över till den mörka sidan och blivit en riktig DIVA.

Så gå loss och designa med egna ord den mest spektakulära outfitten för denna divan. Om jag får mer än 10 tävlingsbidrag, väljer jag en klänning som får vara med i boken.

Lämna ditt bidrag som kommentar till dagens blogginlägg.

Bidrag 1: En skarpt lila linneklänning, v-ringad och med drapering över bysten. Ärmlös och v-ringad även bak. Kjolen har en slags ballongform och slutar mitt på vaden. Där den alltså är lite smalare. Hon har två breda skärp, som hon varierar mellan, ett svart och ett rosa. Hon gillar det rosa bäst. Till detta bär hon en ljust lila sidenskal över axlarna.

Bidrag 2: Klänningen är guldfärgad och tight, mycket tight. Den är djupt v-ringad både över byst och rygg varpå mycket hud exponeras. Klänningen är ärmlös och de fylliga armarna får full rörelsefrihet. Bröst och rumpa framhävs som stora guldfärgade heliumballonger och man lockas till att nynna en afrikansk vaggvisa när hon rör sig. Tyget är av lycra och översållat med guldpaljetter i olika storlekar. Tack vare, eller på grund av kanske, det mycket elastiska tyget så smiter klänningen in under rumpan för att sedan följa de rätt så slanka benen ända ner till fotknölarna. Längst ned, där man tycker att kreationen borde ta slut, sprider tyget ut sig runt fötterna, som en krans av guld. Svår att gå i, självklart, men absolut en iögonfallande skapelse. Till detta bär hon en skarpt rosa boa som är virad ett varv runt halsen. Den guppar fram och tillbaka över bysten när hon med mycket korta steg tar sig fram likt en gammal och trött vattenbuffel.

Bidrag 3: En klänning med en styv nackdel som likt en utslagen solfjäder i guld. Klänningen går i huvudsak guldlamé med effektfulla inslag av svart sammet. Guldlaméärmarna är tighta, och slutar strax ovanför handlederna för att inte dölja de vackra armbanden. På ärmarnas baksida, från axel ned till handleden, är ytterligare ett lager veckat guldlamétyg fäst, så när damen slår ut med sin arm formas extratyget till en mindre vinge av guld. Bysten är omsorgsfullt inramat med svart spetskant, så att det generösa 1700talsinspirerade och något rektangulära dekolletaget får uppmärksamhet. Under bysten är livstycket väl markerat med en syndigt sammetssvart korsett, utanpå klänningens guldkaskad. Korsetten har funktionen att den lyfter den enorma hyllan, ökar höfternas kurvighet och får midjan att minska. Sammetskorsetten är smyckad med broderat paisley-mönster i guld. Guldlamékjolens framsida är något striktare än överdelen och faller i några få veck ned till de matchande klackskorna. Baksidan av kjolen är desto fylligare. En enorm mängd tyg kastar sig i tusentals veck, från sammetskorsettens slut, över baken och ned mot ett väl tilltaget släp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar